Genel Bilgiler

Ana sınıfı eğitimi ile çocuklar ilköğretime hazırlanmakta, okulun hayatına uygun tecrübeler kazanmaktadırlar. Ana sınıfına giden bir öğrenci sınıf ve okul kurallarına uyma, kendini tanıma, kendini ifade edebilme, arkadaş edinme gibi becerileri kazanarak ilkokula başlamaktadır. Başka bir ifade ile ana sınıfı öğrencileri temel bilişsel, psikomotor, duyusal, sosyal ve öz bakım becerileri edinerek ilkokula geçmektedirler. Ana sınıfında olumlu deneyimler yaşayan öğrenci okul, öğrenme ve öğretmenler için de olumlu düşünceler oluşturacaktır.

Tüm öğrencilerimizi sevgi ve özenle eğiterek onları öz güvenleri yüksek, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak geleceğe hazırlamak amacıyla Özel Çağdaş Okulları olarak 1993 yılından bu yana ana sınıflarımızda 6 yaş grubu öğrencilerimize eğitim vermekteyiz.

Bu yaş grubu öğrencilere verilecek iyi bir eğitimle onların akademik ve sosyal gelişimlerini destekleyerek onlara sağlam bir temel oluşturma bilinci ile hareket etmekteyiz.

Bu dönemde alınacak nitelikli bir eğitimin öğrencilerin ilerleyen yaşlarda öğrenme isteklerine ve başarılarına sağlayacağı katkı nedeni ile ana sınıfı öğrencilerimize, yaşlarına uygun bilgi ve beceriler kazandırarak onları ilköğretime hazırlamaktayız.

En fazla 20 kişilik sınıflar

08.30-16.40 saatleri arasında tam gün eğitim

Deneyimli öğretmen ve yardımcı öğretmenler

Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı