Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı dil eğitiminin, en az bir yabancı dil bilmenin öneminin çok daha arttığı bir dönemde ülkemizde de yabancı dil öğrenimi büyük önem kazanmıştır.

Çocukların öğrenme hızının en yüksek ve algılarının son derece açık olduğu ana sınıfı dönemi bu nedenle yabancı dil eğitiminde önem kazanmıştır. Bilinmelidir ki küçük yaşlarda yabancı bir dil öğrenmeye başlayan bir öğrenci ilerleyen yıllarda ikinci, üçüncü dil öğrenimini daha rahat gerçekleştirebilmektedir.

Erken yaşta yabancı dil öğrenmenin çocuklarımızda bilişsel olarak kalıcılığı, yabancı dili kavramayı olumlu olarak etkileyeceği bilinci ile okulumuzda da ana sınıflarımızda özellikle oyunlarla ve yaşlarına uygun etkinliklerle yabancı dil eğitimi verilmektedir.

Bu süreçte çocuklarımızın yabancı dile karşı olumsuz yargılar geliştirmemesi için de donanımlı öğretmenlerimizle ve etkin bir eğitim ortamında dersler verilmektedir. Haftada 8 saat yabancı dil eğitimi ile bu sürece başlayan çocuklarımız şu an toplamda haftada 11 saat yabancı dil eğitimi almaktadır.