Spor

Ana sınıfı döneminde sosyal ve bilişsel beceriler kazanan öğrencilerin aynı zamanda bedensel gelişimleri de spor yaparak desteklenmelidir. Özellikle kas gelişiminin sağlıklı olması onların yürüme, koşma, tırmanma, atlama, sıçrama gibi kaba motor becerilerinin ilerlemesine katkı sağlayacaktır.

Çocuk bu dönemde yaptığı spor etkinlikleriyle sosyalleşmekte ve bu da onun kendine olan güveninin artmasını sağlamaktadır. Öz güveni yüksek olan öğrenciler ise kendilerini ilerleyen dönemlerde daha iyi ifade edebilmektedir. İlkokula gelmiş bir öğrencinin motor becerilerinin gelişmiş olması da ana sınıfında alacağı spor etkinlikleriyle mümkündür.

Bu bilinçle Özel Çağdaş Okulları olarak ana sınıfı çocuklarımıza birer saat beden eğitimi, bale-jimnastik ve modern dans dersleri verilmektedir. Beden eğitim öğretmenlerimiz tarafından çocuklarımıza yaşlarına uygun spor etkinlikleri yaptırılmakta ve çocuklarımızın bedensel gelişimlerinin ilerlemesi sağlanmaktadır.

Bu dönemde beden eğitimi derslerimizde çocuklarımıza öncelikle temel hareket becerilerinin kazandırılması hedeflenmiştir. Yapılan etkinliklerle çocuklarımızda kendi vücut ve alan farkındalığı oluşturulmaktadır. Atlama ve sıçrama gibi temel hareketleri yapabileceği, yaşlarına uygun parkurlar kurulmaktadır. İlerleyen dönemlerde ise iki ya da daha fazla hareket becerisi içeren basit kurallı oyunlar çocuklarımıza öğretilmektedir. Temel hareket becerilerini geliştirici bireysel, eşli ve küçük gruplar halinde oyunlar oynanmaktadır.