Kodlama ve Robotik

21. yüzyılın önemli becerilerinden biri olarak görülen kodlama ve robotik eğitimi okulumuzda da bilişim öğretmenlerimizin öncülüğünde ana sınıfı döneminden itibaren tüm kademelerimizde öğrencilerimize verilen bir eğitimdir.

Programlama yani işlemler bütünü olarak taımlayabileceğimiz, dijital dönemin okuryazarlığı olarak kabul edilen kodlama eğitiminde, bu dönem öğrencilerinin çeşitli materyallerle bilişsel düşünme becerilerini kazanmaları hedeflenmektedir. Bu dönemde çocukların kullanabileceği materyallerle robotlar yapılmakta ve bu sayede çocukların temel komutları öğrenmeleri sağlanmaktadır.

Özel Çağdaş Okulları olarak ana sınıflarımızda haftada bir saat bilişim teknolojileri ve yazılım dersleri yapılmakta ve ayrıca ayda bir defa da robotik etkinliğine yer verilmektedir. Ders içeriğinde ise temel bilgisayar parçalarını tanıma, kullanma becerileri ve görsel programlama blokları ile kodlama becerilerini geliştirici etkinlikler uygulanmaktadır.

Bu dönemde okulumuzda verilen Kodlama ve Robotik Eğitimi ile çocuklarımızın seviyelerine uygun olarak kazanmalarını, geliştirmelerini istediğimiz genel amaçlarımızı şu şekilde sıralayabiliriz:

Analitik düşünebilme

Bilgisayar ve diğer teknoloji ürünleri ile tanışma

Yapılacakları zihinde canlandırma

Çok yönlü düşünme