- Ebru Sanatına Büyük İlgi -

Özel Çağdaş Okulları Ebru Kulübü Tarafından Özel Çağdaş Okulları Sanat Galerisi’nde “Ebru’nun Farklı Yüzeylere Yansıması” isimli etkinlik gerçekleştirildi. Okul Müdürü Tarık Sayer ’in konuşması ile başlayan etkinliğe Okul Aile Birliği Başkanı Sevil YILMAZ’da eşlik etti. Konuşmasında SAYER; Osmanlı Döneminde zirvelere ulaşan sanat, günümüzde de geleneksel bir sanat dalı olarak varlığını sürdürüyor. Ebru Sanatı ile uğraşanların ruhunu dinlendiriyor.Ebru Sanatı farklı kültürel geçmişleri olan insanlar arasındaki toplumsal ön yargıları ortadan kaldırır,bu kültürler arasındaki iletişimi kolaylaştırır ve bağları güçlendirir.Geleneksel bir Türk İslam Sanatı olan ebrunun öğrencilerimize tanıtılması için yıllardır uğraşan değerli öğretmenlerimiz Meral EREN’e ve Selma Hikmet ÖZ’e ve çalışmalara katılan sevgili öğrencilerimi kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi Görsel Sanatlar Öğretmenleri Meral Eren ve Selma H. Öz’ün rehberlik ettiği Ebru kulübü öğrencileri, Ebru tarihçesi ve örneklerinin asılı olduğu panolarla dolu galeride, gelen konuklara kâğıt dışında kumaş ve Lüle Taşına yapılan ebru çalışmalarını uygulamalı olarak gösterdiler. Etkinliğe katılan konuklar uygulamaya dahil olup kendi Ebru tasarımlı objelerini yaptılar.