- FIRST LEGO LEAGUE Jr. FUARI’NA YEREL ORTAK OLARAK EV SAHİPLİĞİ YAPTIK -

KODLAMA, ROBOTİK VE STEM ALANINDA ESKİŞEHİR’DE BİR İLK

FIRST LEGO LEAGUE Jr. FUARI’NA YEREL ORTAK OLARAK EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

Eskişehir Özel Çağdaş Okulları olarak “Kodlama, Robotik ve STEM” alanlarında yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Eskişehir’de ilk defa dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan, Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST LEGO League Jr. Fuarı’na 12.12.2020 Cumartesi günü online olarak ev sahipliği yaptık.

Çocukların günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma ve eleştirel düşünme becerilerini geliştiren aynı zamanda tüm dünyada teorik bilginin yenilikçi buluşlara dönüştürüldüğü kapsamlı STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) programlarından birisi olan FIRST LEGO League Jr., 6-10 yaş arası çocuklara yönelik gerçekleşiyor. 2020 yılında 100’ü aşkın ülkede 163 binden fazla çocuğu STEM çalışmalarıyla buluşturan FIRST LEGO League Jr., Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” adı altında gönüllüler ve yerel ortaklık desteği veren kurumların katkısıyla 2014 yılından beri düzenleniyor.

Etkinliğe dört farklı ilden 11 takım online olarak katıldı. Teması “Boomtown Build: Yeni Şehrin Mühendisleri” olan fuarda minik mucitler, şehirde yaşamanın zorluklarını keşfederek çözüm önerileri geliştirdiler. Jüri görüşmeleri ve etkinliklerin ardından gerçekleştirilen ödül töreninde katılan tüm takımlara çalışmalarına uygun olarak kazandıkları ödülleri verildi.