- LGS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN UYARILAR - 04.06.21

Okul Bahçesinde Alınan Sınav Önlemleri

Velilerimizin okul bahçesine girişlerine izin verilmeyecektir. Öğrencilerimiz giriş kapısından sınava alınacak olup sınav bitiminde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak  giriş kapısından ailelerine teslim edileceklerdir.

Öğrencilerin binamıza giriş ve çıkışlarında izdiham oluşmaması için sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekmektedir. Sınav sonunda öğretmenleri gözetiminde binadan çıkan öğrenciler velilerine sosyal mesafe korunarak teslim edileceklerdir.

Rehber öğretmenler koronavirüs tedbirlerinin denetimi kapsamında velilere ve öğrencilere yardımcı olmak için okul içi ve dışında görevli olacaklardır.

Birinci oturum sonunda verilecek arada öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıkabileceklerdir. Öğrencilerin sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler tarafından kontroller yapılacaktır. Öğrencilerle velilerin bir araya gelmesine izin verilmeyecektir. İkinci oturum için öğrencilerimiz binalara sosyal mesafe korunarak alınacaktır.

Sınav Evrakı ve Sınava Gelirken Yanınızda Bulunacaklar

Geçerli kimlik belgesinde 15 yaş nedeniyle fotoğraf bulundurması gerekenler gerekli değişikliği süreçten dolayı yapamamaları göz önünde bulundurularak fotoğraflı kimlik belgesi şartı aranmayacaktır.

Okulumuzda kantinin açık olmayacağı göz önünde bulundurularak öğrenciler ihtiyaç duyacakları su, dezenfektan ve peçeteyi yanlarında getirebileceklerdir. Sınava dışarıdan yiyecek getirilmemesi kuralı nedeniyle, sınav arasında  okulumuz  tarafından öğrencilerimize sandviç ve meyve ikram edilecektir. İsteğe bağlı olarak öğrencilerimiz ikramlardan yararlanabileceklerdir.

Öğrenciler yanlarında gelirken geçerli kimlik belgesi ile en az 2 adet koyu siyah ve yumuşak kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi getireceklerdir. Herkesin kendine ait olacağı bu malzemeler öğrenciler arasında paylaşılmayacaktır.

Öğrencilerin sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri e-okul üzerinden açıklanacaktır. Sınav giriş belgeleri, okul yönetimleri tarafından sınav günü, sınavdan 30 dakika önce öğrencilerin sıra numarasına göre masalarına bırakılacaktır.

Sınav Başlama Zamanı ve Sınav Süresi

Sınavda 1. oturumun başlama saati 09.30, sonrasında 45 dakika ara olacak. 2. oturum 11.30’da başlayacak ve 12.50’de sınav bitecektir. Velilerimizin 12.45 gibi öğrencilerimizi teslim ettikleri kapılarda sosyal mesafeye dikkat ederek öğrencilerimizi karşılamaları gerekmektedir.

Öğrencilerimizin sınava gelirken, kimlik kontrolü ve salonlara yerleşim yapılabilmesi için sadece bir velisiyle birlikte sosyal mesafe kurallarına uyarak, sınav günü en geç saat 09:00’da okulumuzda hazır bulunması gerekmektedir.

Sınav Günü Çocuklarımıza Nasıl Davranalım?

“Ne olursa olsun yanındayım.” mesajı verelim.

Sınavdan bir gün önce ve sınav günü çocuğunuza normalden aşırı farklı yaklaşımlar içine girmeyin.

Baskı yaratacak cümleleri kullanmamaya gayret edin. Ebeveynler “Sana güveniyoruz, hepsini yaparsın.” mesajını olumlu sansa da bu ifade çocuk üzerinde kaygı yaratabilir. Yerine "Sen elinden geleni yap, biz senin her zaman  yanındayız." mesajı daha doğru yaklaşım olabilir.

Pandemi süreci hepimizi hijyen konusunda daha hassas yaklaşımlar içerisine sokmuş olabilir. Sınav öncesi hijyene yönelik mesajlarımıza dikkat edelim. Öğrencilerimizin sınav  konusunda yeterince gergin olduklarını unutmayalım.

Sınav öncesi lütfen öncelikle siz panik olmayın. Kaygının bulaşıcı olduğunu unutmamakta fayda var.

Sınavdan Bir Gün Önce Nasıl Beslenmeliyiz?

Daha önceden tüketilmeyen gıdalardan uzak duralım.

Çocuklarımıza gaz problemi yaşatacak besinleri vermeyelim.

Kafein içeren içeceklerdense bitki çayı içilebilir.

Mevsim itibariyle alerji yaşama riski fazla bu nedenle çeşitli gıdalara ve polene alerjisi olan çocuklara yumurta verme konusunda dikkatli olmakta fayda var.

Sınav Günü Kahvaltı

Sınav sabahı yapılan kahvaltı sınav performansında olumlu etkiye sahiptir.

Sabah kahvaltısında protein içeren besinler tercih edilmeli. Şeker tüketimine dikkat! Protein içermeyen bir öğünde; aşırı tüketilen çikolata, meyve suyu, şeker ve benzeri yiyecekler, kan şekerini hızlı yükseltir. Bunun sonucunda pankreastan aşırı insülin salınımı, ardından kan şekerinde düşme ve beraberine konsantrasyon güçlüğü, fenalık hissi, uyku hali doğabilir.

Protein kaynağı olarak peynir, süt veya yumurta tercih edilebilir.

Aşırı tuzlu gıdalar tüketilmemeli.

Normal beslenme tarzımız ne ise ona göre beslenelim. Daha önce tüketilmeyen gıdalar yememeye özen gösterelim.