- ÖZEL ÇAĞDAŞ ANADOLU VE FEN LİSESİNDE İLK MEZUNİYET HEYECANI - 29.06.21

Özel Çağdaş Anadolu ve Fen Lisesinde ilk mezuniyet heyecanı yaşandı. Eskişehir’de 30. yılını her alanda elde ettiği başarılar ile sürdüren Özel Çağdaş Okulları, lise kademesindeki ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı.

Özel Çağdaş Anadolu ve Fen Lisesi Mezuniyet Töreninde, liseden mezun olan öğrenciler üniversite hayatına ilk adımı attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende, açılış konuşmasını Özel Çağdaş Ortaokul ve Anadolu- Fen Lisesi Müdürü İsmail Samur yaptı.

“ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’NİN TEMSİLCİLERİ OLARAK HER ZAMAN BİR ADIM ÖNDE OLACAKSINIZ”

Özel Çağdaş Anadolu ve Fen Lisesi olarak ilk mezunlarını uğurladıklarını ifade eden Samur, konuşmasında şunları söyledi: “Unutmayın, siz Çağdaş ailesinin üyelerisiniz. Sizler farklısınız, geleceğimize uzanan yoldaki o aydınlık zincirin en değerli halkalarısınız. Çağdaş’ın eğitim geleneğiyle vatanını, ulusunu seven sorumluluk bilincine sahip, dinamik, özgür, düşünceli, araştırmacı, yaratıcı, Atatürk ilkelerine ve inkılaplarına gönülden bağlı, çağdaş dünya vatandaşı bireyler olarak yetiştiniz. Sizler aydınlık ve çağdaş Türkiye’nin temsilcileri olarak bulunduğunuz her yerde her zaman bir adım önde olacaksınız. Geleceği sizler şekillendireceksiniz. Unutmayın ardınızdan el sallayan kocaman bir aileniz var. Çağdaş ailesi olarak kapımız her daim açık olacak sizlere.”

“GÖNLÜMÜZÜN KAPILARI SİZLERE HER ZAMAN AÇIK”

Mezuniyet töreninde öğretmenler adına konuşma yapan Lise Matematik Öğretmeni Arzu Karabacak, “Biz Özel Çağdaş Okulları öğretmenleri olarak, kendimizi çocuklarımızın yalnızca akademik anlamda donatılmasından sorumlu hissetmedik. En büyük gayemiz onların özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, kendisini iyi ifade edebilen, hedeflerine ulaşmak konusunda kararlı, yoluna çıkacak engellerle yılmayacak, hayal ettiği her şeyi gerçekleştirme gücünü yine kendisinde bulacak, cesaretli, bilgili, görgülü, ülkesini ve insanları seven, doğaya ve tüm canlılara saygılı, merhametli, sorumluluklarının farkında ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunu kendisine rehber edinmiş, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayabilmek olmuştur. Umuyoruz ki bunu başarmışızdır ve çocuklarımız hayatlarının her anından keyif alarak, sağlıkla, onurla ve huzurla yaşarlar” diye konuştu.

“Sizler bizim ilk mezunlarımız, okulumuzun gözbebeklerisiniz” diyen Karabacak, “Her biriniz bizim için çok değerlisiniz. Gönlümüzün kapıları sizlere her zaman açıktır. Yollarınız iyi insanlara çıksın. Sizleri çok seviyoruz. Uğurlar olsun” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER, ÇAĞDAŞ MARŞI VE 10. YIL MARŞI EŞLİĞİNDE KEPLERİNİ ATTI

Konuşmaların ardından tören, okul birincilerinin yaş kütüğe plaket çakılması ile devam etti. Fen Lisesi okul birincisi Bahar Kurtuluş, diplomasını ve plaketini Ortaokul ve Anadolu- Fen Lisesi Müdürü İsmail Samur’dan, Anadolu Lisesi okul birincisi Deniz Sökmen ise, diplomasını ve plaketini İlkokul Müdürü Neslihan Sağnak’tan aldı. Ardından 12 yıllık eğiti- öğretim hayatını başarıyla tamamlayan öğrenciler diplomalarını teslim alarak yeni bir hayata ilk adımı attı.

Diploma töreninin ardından, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Türk gençliğinin cevabı coşkuyla okuyan öğrenciler, Çağdaş Marşı ve 10 Yıl Marşını hep birlikte söyleyerek keplerini havaya attı. Yeni bir hayata adım atmanın mutluluk ve gururunu yaşayan öğrenciler, hep birlikte mezuniyet pastasını kesti.