- ORTAOKUL VEX ROBOTİK TAKIMIMIZ DÜNYA’DA İLK 79 TAKIMIN ARASINDA! - 16.05.22

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), robotik ve kodlama alanında Dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren VEX IQ Challenge Robotics Turnuvası’nın dünya şampiyonası olan VEX WORLD CHAMPIONSHIP 2022, 8-9-10 Mayıs 2022 tarihlerinde Dallas, Texas, Amerika Birleşik Devletleri Kay Bailey Hutchison Convention Center'da dünyanın birçok ülkesinden 800 takımın katılımı ile gerçekleşti.

Gün içinde öğrencilere yönelik eğlenceli aktivitelerin de yapıldığı VEX WORLD CHAMPIONSHIP 2022, görkemli bir açılış seramonisi ve robot kontrolleri ile tamamlanan ilk günün ardından, 2. gün eleme maçları ile devam etti. Final maçları ve kapanış töreninin yapıldığı 3. günün sonunda turnuva sona erdi.

“Alanya Robotik” takımı ile birlikte ülkemizi VEX WORLD CHAMPIONSHIP 2022’de temsil eden 2 takımdan biri olan Ortaokul Vex robotik takımımız “ÇeViK”, gösterdiği başarılı ve özverili mücadele ile Dünya’da ilk 79 takım arasında yer alarak Eskişehir’imizi ve ülkemizi gururlandırdı.

VEX WORLD CHAMPIONSHIP 2022 sonrası rehber eşliğinde Dallas turuna katılan “ÇeViK” robotik takımı öğrencilerimiz, Dallas’ın önemli ve tarihi bölgelerini yerinde gözlemleme fırsatı bularak, gelecek hayatları için onlara ışık olacak tecrübeler kazandılar ve “Robotik – kodlama becerilerini geliştirme, farklı ülke takımlarından arkadaş edinme, dil becerilerini geliştirme ve yeni yerler keşfetme” gibi birçok anlamda çok önemli kazanımlar elde ettiler.

Türkiye şampiyonluğu ile VEX WORLD CHAMPIONSHIP 2022’ye katılma hakkı kazanarak ülkemizi Dallas, Texas, Amerika Birleşik Devletleri’nde en iyi şekilde temsil eden ve bayrağımızı dalgalandırarak bizleri gururlandıran öğrencilerimizi ve tüm hazırlık ve turnuva süreçlerinde öğrencilerimize destek olan, rehberlik eden Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.