- MİNİK BİLİM KAHRAMANLARIMIZA FIRST®️ LEGO®️ LEAGUE EXPLORE FESTİVALİNDE ÖDÜL! - 23.05.22

Bilim Kahramanları Buluşuyor – FIRST®? LEGO®? LEAGUE Explore Festivaline katılan “Talented Touches” ilkokul robotik takımımız, bu senenin sezon teması olan “CARGO CONNECT” için geliştirdikleri projelerini Bilim Kahramanları Derneği tarafından 22.05.2022 tarihinde Eskişehir’de düzenlenen festivalde sergilediler.

Öğrencilerimiz 6 aylık bir çalışma süreci içerisinde “Lego WeDo” ile kodlama derslerine katılarak projelerini geliştirdiler. Kargo taşımacılığı üzerine araştırmalar yapan öğrencilerimiz, kargo taşımacılığında en çok yaşanan sorunları tespit edip, bu sorunlara çözüm üreterek inşa ettikleri ve kodlarını hazırladıkları projelerinin sunumunu katılımcılara ve jüri üyelerine başarılı bir şekilde yaptılar.

Her yıl belirlenen farklı bir tema ile Dünya genelinde düzenlenen festivallerde minik bilim kahramanları, yaptıkları çalışmalar ile tasarımcılar ve mühendisler gibi düşünerek gözlem, sorgulama ve bilgi toplama becerilerini geliştiriyorlar.

Çeşitli etkinliklerin de düzenlendiği festivalde “Talented Touches” ilkokul robotik takımımız jüri değerlendirmeleri sonrası “Duyarlı Kaşifler” ödülünü kazandı. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.