- ÖZEL ÇAĞDAŞ FEN VE ANADOLU LİSESİ ROBOTİK TAKIMIMIZ MERSİN’DEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU İLE DÖNÜYOR! - 06.06.22

Dünya’nın en büyük robotik yarışması olarak Guinness Rekorlar kitabına giren Vex Robotik Yarışması organizasyonları çerçevesinde Fen ve Anadolu Lisesi robotik takımımız ESrobotik, 4-5 Haziran 2022 tarihlerinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Mustafa Kemal Taştekin rehberliğinde Mersin Robot Kampı’na katıldı.

Türkiye’nin birçok şehrinden takımın katıldığı, Eğitimde İnovasyon Derneği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen Mersin Robot Kampı, Tarsus gezisi, konser, açık hava sineması, eğlenceli etkinlikler ve robotik atölyeleri ile geçen ilk günün ardından ikinci gün Vex Robotik Turnuvası ile devam etti. 6 maçlık sıralama maçlarını 5 galibiyet 1 mağlubiyet ile tamamlayan robotik takımımız ESrobotik, sıralama maçlarını 1. sırada tamamlayarak finallere kalmaya hak kazandı.

İttifak seçimlerinin ardından başlayan finallerde 2 maçını da kazanan robotik takımımız, toplamda çıktığı 8 maçın 7’sini kazanıp Türkiye Şampiyonu olarak okulumuzu ve Eskişehir’imizi gururlandırdı.

Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.