- VEX ROBOTICS ESKİŞEHİR TURNUVASINDA ÖZEL ÇAĞDAŞ OKULLARINA ÖDÜL! - 16.01.23

Dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren VEX IQ Challenge Robotics Turnuvasının Eskişehir Turnuvası 14 Ocak 2023 tarihinde 26 takımın katılımı ile VEGA alışveriş merkezinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Turnuvaya katılan takımlar, haftalar süren çalışma sürelerince "Slapshot” isimli temalarına uygun robotlarını tasarlayıp, kodlarını yazarak tema kurallarına göre sahadaki taktiklerini belirleyip antrenmanlarını sürdürmelerinin yanı sıra mühendislik defteri hazırlayarak jüri görüşmelerine de hazırlıklar yaptılar.

Turnuvada çekişmeli geçen sıralama maçları ile beraber otonom becerileri, robot becerileri ve jüri görüşmelerine de katılan öğrencilerimiz başarı ile mücadele ederek takım çalışması, problem çözme ve mühendislik becerilerini sergilerken, jüri değerlendirmeleri sonrası ödül törenine geçilen turnuvada 26262C numaralı Ortaokul Robotik Takımımız EsRobotik "Energy Award" ödülünü almaya hak kazanarak başarılarını taçlandırdı.

Turnuvanın hazırlık süreçlerinde ve turnuva boyunca emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.