- VEX IQ CHALLENGE ORTAOKUL ROBOTİK TURNUVASI'NIN TÜRKİYE FİNALLERİNE KATILMAYA HAK KAZANDIK - 20.03.23

Dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren VEX IQ Challenge Robotics Turnuvasının Türkiye finalleri Kadıköy Belediyesi, Atakum Belediyesi ve Eğitimde İnovasyon Derneği ortaklığı ile 18.03.2023 tarihinde İstanbul/Kadıköy Caferağa kapalı spor salonunda gerçekleşti.

Finallere katılan takımlar, haftalar süren çalışma sürelerince bu senenin teması olan "Slapshot” için uygun robotlarını tasarlayıp, kodlarını yazarak tema kurallarına göre sahadaki taktiklerini belirleyip antrenmanlarını sürdürmelerinin yanı sıra mühendislik defteri hazırlayarak jüri görüşmelerine de hazırlıklar yaptılar.

Finallerde çekişmeli geçen “Teamwork Challenge” sıralama maçları ile otonom ve robot kullanım becerilerinin ölçüldüğü “Robot Skills” maçlarına katılan takımlarımız, jüri üyelerine robotlarını tanıtarak, hazırladıkları posterleri ve mühendislik defterlerini sundular.

ÇeViK ve EsRobotik takımlarımız finaller boyunca özverili bir mücadele sergileyerek bizleri gururlandırdı. Hazırlık süreçlerinde ve turnuva boyunca emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.