Genel Bilgiler

Özel Çağdaş Anadolu ve Fen Lisesi, Türk Milli Eğitimi Temel Kanunu çerçevesinde, diğer kademelerde olduğu gibi örnek bir kurum oluşturmak üzere 2019 -2020 Eğitim-Öğretim yılında Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan yeni kampüs binasında anaokulu, ilkokul ve ortaokulun da içinde bulunduğu kampüste eğitim faaliyetlerine başlamıştır.

Öğretim faaliyetlerini kusursuz bir şekilde yerine getirmek üzere tasarlanmış okul planı yeterli teknolojiyle desteklenmektedir. Tüm kademelerin fiziksel olanakları birbirinden bağımsız ve her öğrencinin gelişim seviyesine uygun düzenlenmiştir. Kampüs içinde yer alan hem iç hem de dış mekanlar, öğrencilerimizin okulda geçirdikleri süreyle doğru orantılı olarak planlanmış ve kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacak şekilde rahat davranmasına imkan tanımaktadır.

Yaşayarak ve deneyimleyerek öğrenmenin günümüzde büyük önem taşıdığının bilinciyle hareket eden okulumuzda öğrencilerimizin fizik, kimya, biyoloji gibi fen derslerinde kullanabilecekleri laboratuvarlar, sosyal kulüp ve ek çalışmalarını destekleyen sınıflar, atölyeler, bedensel gelişimleri için özel olarak tasarlanmış açık ve kapalı spor salonları, her spor branşına ayrı düzenlenmiş salonlar, ses kayıt stüdyoları, sınav salonları, dil becerilerini geliştirmeleri ve okumanın dünyaya açılan kapısını aralamak üzere özenle oluşturulmuş kütüphane, yabancı dil odaları, uluslararası ofis ve etüt odaları gibi fiziksel mekanlarla akademik başarılarının desteklenmesi sağlanmaktadır.

Öğrencilerimizin fiziksel, duygusal ve zihinsel yönden bir bütünlük içinde gelişmeleri için lisemizde proje bazlı ,yabancı dil eğitimi ağırlıklı , STEM odaklı bir eğitim anlayışı uygulanır. Akademik başarının yanı sıra sanat, spor, kültürel aktivitelerle öğrencileri sadece üniversite sınavına değil, yaşama hazırlamak, geleceğin iş insanlarının dünya vatandaşı olarak yetişmelerini sağlamak ve 21.yüzyıl becerilerine sahip donanımlı bireyler haline getirerek lisemizden mezun etmek amaçlanır.

Uluslararası ölçme ve değerlendirme denetiminde İngilizcelerini mükemmelleştiren uluslararası eğitim programları ve sınavlarına katılarak vizyonlarını geliştiren Çağdaş Okulları öğrencileri farklı, yaratıcı ve çağdaş bireyler olarak hayata donanımlı bir şekilde başlamanın avantajını hayatları boyunca yaşar.

Okullarımızda ikinci yabancı dil Almanca ve Fransızca’dır. Öğrencilerimizin seçmeli olarak ikinci yabancı dili belli seviyede öğrenmeleri sağlanmaktadır. Hem akademik olarak hem de sosyal yönden güçlü ve çok yönlü bireyler olarak yetişen Çağdaş Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri gittikleri her yerde okullarını en iyi şekilde temsil ederler.