Spor

Öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerinin yanı sıra bedensel gelişimi de bizler için büyük önem taşımaktadır. Anadolu ve Fen Lisesinde fiziksel gelişimin artması için öncelikli hedefimiz, her öğrencinin hareket kapasitesinin en üst düzeye ulaşmasına yardımcı olmaktır. Beden eğitimi ve spor genel eğitimin ayrılamaz bir parçasıdır, sağlıklı yaşamanın en önemli prensibidir. Günümüzde beden eğitimi ve spor yeni nesillerin temel kaynağı olan insana, fikren ve bedenen sağlık kazandıran bir etkinlik planı olarak kabul edilmektedir.

Beden eğitimi dersleri ile öğrencilerimize dayanıklılık, esneklik, çabukluk, koordinasyon, hareketlilik, kuvvet ve ritim becerilerini kazandırırız. Ayrıca dostça oynama ve yarışma, kazanma, takdir etme, kaybetmeyi kabul etme, hile ve haksızlık karşısında olabilme, kendine güven duyma, yerinde ve çabuk karar verebilme, görev ve sorumluluk alma, lidere uyma, liderlik yapabilme gibi manevi kazanımları da beden eğitimi ve spor sayesinde kazandırabiliriz. Derslerimizde öğrencilerimizin gelişim özelliklerine dikkat edilmekte, diğer derslerle ve gündelik hayatlarıyla bağlantılar kurulmakta, ders etkinlikleri spor ve oyunlarla öğretilmekte, bireysel ve grup olarak çalışmalar yapılmakta, tüm öğrencilerin katılımı ile eğlenerek öğrenmeler gerçekleştirilmektedir.

Aynı zamanda beden eğitimi ve spor derslerimizde öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda başarılı oldukları spor branşları belirlenmektedir. Öğrenciler belirlenen branşlara yönlendirilirken aynı zamanda kendilerini geliştirebilecek çalışmalar da öğretmenleri tarafından planlanmaktadır. Beden eğitimi öğretmenlerimiz tarafından çalıştırılan öğrencilerimiz bireysel ve takım sporları olarak çeşitli turnuvalara katılmakta ve başarılı sonuçlar almaktadırlar. Aktif olan okul takımlarımız mevcuttur ve her yıl hem il hem de ülke genelinde başarılar elde etmeye devam etmektedir.