Sanat

Yaratıcılığın, hayal gücünün, duyguların ifadesi olan sanatsal gelişim, okulumuzda önem verdiğimiz olgulardan biridir. Sanatsal gelişim, öğrencinin sol ve sağ beynini birlikte kullanmasını sağlayarak bilişsel becerilerini olgunlaştırır ve zihnin tam potansiyelle çalışmasına olanak sağlar.

Özel Çağdaş Anadolu ve Fen Lisesinde her öğrencinin ilgi ve yeteneklerine göre bir sanat dalı ile ilgilenmesini sağlarız. Böylece onlara gözlem yapmayı, analiz etmeyi, bütünsel bakmayı, yorumlamayı, tanımlamayı, yaratıcı düşünmeyi, kelimelerle ya da kelimesiz duygularını ifade etmeyi, eleştirel düşünme becerilerini, açık fikirli olmayı, müzik, tiyatro, edebiyat, dans ve sanat yapma becerilerini, sanata özel dil ve duygu birikimlerini öğreterek sanatla gerçekleştiren tüm eylemlerin daha güzel bir Dünya yaratmaya olan katkısını fark ettiririz.

Bu amaçla okulumuzda müzik, seramik, görsel sanatlar, halk oyunları, modern danslar, yaratıcı yazma çalışmaları, senfoni, şiir dinletileri ve çok yönlü sanat atölyeleri ile sanatsal çalışmalar yapar ve öğrencilerimizin çok yönlü gelişimine katkıda bulunuruz.