Yabancı Dil Eğitimi

Uluslararası ilişkilerin arttığı, yoğun olarak yaşandığı bir dönemde en az bir yabancı dili öğrenme son derece önem kazanmıştır. Yabancı dil öğrenmek artık günümüzde bireylerin kazanması gereken bir beceri haline gelmiştir. Bu nedenle Özel Çağdaş Ortaokulu olarak öğrencilerimizin ana dilimiz Türkçe dışında en az bir yabancı dili etkili bir şekilde öğrenmelerini amaçlamaktayız.

Özel Çağdaş Ortaokulu Yabancı Dil Bölümü olarak öğrencilerimizin okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini geliştirecek etkinliklerle yabancı dil eğitimini gerçekleştirmekteyiz. Deneyimli öğretmenlerimizle öğrencilerimizin kendilerini rahatlıkla ifade edebilecekleri bir eğitim ortamı içinde derslerimizi işlemekteyiz.

Öğrencilerimiz ortaokulda aldıkları yabancı dil eğitimi ile çeşitli etkinliklere de katılmaktadırlar. Dünya çapında uygulanan bir öğrenci etkinliği olan Junior Model United Nations da (Ortaokul düzeyinde Model Birleşmiş Milletler) bunlardan biridir. Kısa adı ile JMUN etkinliğinde öğrencilerimiz Birleşmiş Milletleri adeta simule ederek belli bir disiplin çerçevesinde İngilizce konuşmalar yaparak dünyadaki güncel sorunlara çözüm önerileri sunmaktadırlar. JMUN etkinliğinde öğrencilerimiz toplum önünde konuşma, fikir beyan etme, diplomasi ve lobi çalismalari gibi sosyal becelerilerini ve münazara yeteneklerini geliştirmektedirler. Bu ve benzer etkinliklerle öğrencilerimizin daha geniş bir perspektiften dünyaya bakmalarını ve bunu bir yaşam tarzı olarak benimsemelerini hedeflemekteyiz.

Ayrıca öğrencilerimiz farklı dil sınavlarına katılarak (Cambridge Dil Sınavı vb.) sertifikalar da almaktadırlar.

Yabancı Dil Bölümü olarak öğrencilerimize dili sevdirerek, dili öğretirken farklı kültürleri de tanıtarak, sınıf içinde farklı öğretim yöntem ve tekniklerini kullanarak, öğrenci merkezli bir anlayışla derslerimizi işlemekteyiz.

İkinci Yabancı Dil Eğitimi

Okulumuzda ikinci yabancı dil eğitimi 5. sınıftan itibaren ikişer saat seçmeli olarak uygulanmaktadır. Almanca ya da Fransızca dillerinden birini 5. sınıfta tercih eden öğrencilerimiz 8. sınıf sonuna kadar tercih ettiği dil eğitimini almaya devam etmektedir.

Bu ikişer saatlik derslerimizde öğrencilerimiz hem speaking derslerimizle hem de çeşitli etkinliklerle eğlenerek ikinci bir yabancı dili öğrenmektedirler.