Spor

Beden eğitimi ve spor, insanın sağlıklı olmasında, sosyalleşmebilmesinde ve kişiliğini bulmasında önemli bir role sahiptir.

Özel Çağdaş Ortaokulu olarak bizler de bu bilinçle beden eğitimi ve spor derslerimizde öğrencilerimize hareket becerileri, hareket kavram ve ilkeleri, hayat becerileri, hareket ile ilgili strateji ve taktikler, fiziksel etkinlikler, kültürel birikim ve değerler kazanımları ile onların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal becerilerinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktayız.

Beden eğitimi dersleri ile öğrencilerimize dayanıklılık, esneklik, çabukluk, koordinasyon, hareketlilik, kuvvet ve ritim becerilerini kazandırmayı hedeflemekteyiz. Bu derslerimizde öğrencilerimizin gelişim özelliklerine dikkat edilmekte, diğer derslerle ve gündelik hayatlarıyla bağlantılar kurulmakta, ders etkinlikleri spor ve oyunlarla öğretilmekte, bireysel ve grup olarak çalışmalar yapılmakta, tüm öğrencilerin katılımı ile eğlenerek öğrenmeler gerçekleştirilmektedir.

Aynı zamanda beden eğitimi ve spor derslerimizde öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda başarılı oldukları spor branşları belirlenmektedir. Öğrenciler belirlenen branşlara yönlendirilirken aynı zamanda kendilerini geliştirebilecek çalışmalar da öğretmenleri tarafından planlanmaktadır. Beden eğitimi öğretmenlerimiz tarafından çalıştırılan öğrencilerimiz bireysel ve takım sporları olarak çeşitli turnuvalara katılmakta ve başarılı sonuçlar almaktadırlar.