Kodlama ve Robotik

21. yüzyılın önemli becerilerinden biri olarak görülen kodlama ve robotik eğitimi okulumuz tarafından bilişim öğretmenlerimizin öncülüğünde ana sınıflarımızdan başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise kademelerimizde öğrencilerimize verilen bir eğitimdir.

Kodlama ve robotik dersleri sayesinde analitik düşünme ve yaratıcı düşünme becerilerini kazanan, sistematik düşünebilen, problem çözme becerilerini geliştiren, temel mühendislik bilgilerini edinen öğrencilerimizin kendi fikirleri doğrultusunda bireysel ya da grup çalışmaları ile projelerde yer almakta ve sorumluluk duyguları gelişmektedir.

Öğrencilerimiz, kodlama dersinde kazandıkları bilgilerle ortaya bir ürün koymaları amacı ile robotik dersleri de almaktadırlar. Bu dersler ile öğrenciler kodlama yaparak bir ürün (robot) oluşturmaktadırlar.

Ortaokul öğrencilerimiz bu dönemde aldıkları eğitim ile ışığa ve sese duyarlı olan, engellileri algılayan, verilen yönergelere uyan, farklı türlerde robotlar yapmaktadırlar. Öğrencilerimiz bu süreçte program tasarımı, algoritmaların hazırlanması, motor seçimi ve hareketlerinin sağlanması, tasarım gibi robot yapımının her aşamasında aktif olarak görev almaktadırlar.

Haftalık derslerimiz haricinde de hafta içi ve hafta sonu olmak üzere robotik ve kodlama çalışmalarımız bulunmaktadır.

Öğrencilerimiz aldıkları kodlama eğitimi ve yaptıkları robotlar ile yıl içinde bilişim öğretmenlerimizin rehberliğinde bölgesel ve ulusal turnuvalara katılmakta ve dereceler almaktadırlar. Alınan bu dereceler ile kodlama ve robotik yarışmalarında ülkemizi yurt dışında da temsil etme başarısı göstermektedirler.