- TEKNOFEST 2024'TE YARI FİNALDEYİZ - 24.05.24

Robotik yarışmalarında elde ettiği başarılarıyla ismini tüm Türkiye'ye duyuran ÇeViK takımımız, TEKNOFEST 2024 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Afet Yönetimi Kategorisinde "Yapay Zeka İle İnsan Tespit Dronu" isimli projeleri ile binlerce proje arasından TEKNOFEST 2024 YARI FİNALİST projeleri arasına girmeye hak kazanarak bizleri gururlandırdı.

"İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması" bireylerin sosyal sorumluluk bilinci ve teknolojik bilgiyle entegre edilerek, insan hayatını olumlu yönde etkileyecek, topluma fayda sağlayacak projeler geliştirmelerini teşvik etmek; bu kapsamda, yenilikçi, uygulanabilir ve kolaylık sağlayan çözümlerle teknolojik ve ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde sağlık, ilk yardım, afet yönetimi ve sosyal inovasyon alanlarında sorunları çözerek hayatı kolaylaştırmak ve bu teknolojileri özgün ve millî kaynaklarla hayata geçirmeyi amaçlamaktadır.

Bu çerçevede aylardır çalışmalarını sürdüren öğrencilerimiz ve danışman öğretmenimiz, ülkemizin bir gerçeği olan deprem sonrası yıkılan binalarda yaşam tespiti yapan ve yaşam algıladığı konumu (enkazı) Arama-kurtarma çalışmaları yapan kuruluşlara gönderen ve bu çalışmayı yaparken yapay zekayı kullanan drone projesi tasarladılar.

Projeyi geliştiren ortaokul öğrencilerimiz Mehmet Umut Gökalp, Aybars Kulcanay, Toprak Deniz Tozan ve projeye danışmanlık yapan Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Neşe Çallı'yı tebrik eder, yarı finallerde başarılar dileriz.