- ÖĞRENCİLERİMİZ HACKIDHON YARIŞMASINDA MÜCADE ETTİ - 28.05.24

Ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz HACKIDHON yarışmasında kıyasıya mücadele etti. 24 Mayıs Cuma günü Ankara TED Üniversitesinde “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” teması üzerine aynı yaş grubundaki öğrenciler bir araya gelerek problem çözme, eleştirel düşünme ve algoritmik düşünme becerilerini geliştiren projeler geliştirdiler. Öğrenciler teknolojik araçları etkili bir şekilde kullanarak verilen problem durumlarına uygun çözümler ürettiler. Yarışma, öğrencilere gerçek dünya problemlerine karşı yaratıcı ve inovatif yaklaşımlar geliştirme fırsatı sunup, bilişim alanındaki yeteneklerini pratikte kullanma şansı tanıdı. 50 okulun yer aldığı yarışma da “Devre Mühendisleri” takım üyeleri Uzay Ozan Kaynak, Yusuf Rüzgar Karamanlı, Rüzgar Odabaşı’nı ve takım danışmanımız Hicret Koyuncu’yu çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.