• İlkokul-Ortaokul: 0222 310 00 80
  • Lise: 0222 310 00 81-82

- FTC ROBOTİK TAKIMIMIZ "INNOVATE AWARD" TÜRKİYE 2'NCİSİ! - 12.06.24

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda düzenlenen ve Türkiye’nin birçok şehrinden 32 takımın katılım sağladığı FTC (FIRST TECH CHALLENGE) robotik turnuvasına 25582 numaralı EsRobotik takımımız ile Eskişehirimizin tek temsilcisi olarak katıldık.

Bu yıl "CENTERSTAGE" tema konusuna sahip FIRST Tech Challange, öğrencilerin yıl boyu öğrenerek sahip oldukları kodlama, elektronik, metal işçiliği, grafik tasarım, web oluşturma, topluluk önünde konuşma, videografik gibi becerileri takıma taşımaları yönünde onları yüreklendiren, destekleyici, kapsayıcı bir ortamda beceri kazanmaları ve özgüvenlerini artırmaları konusunda geliştirmesine olanak sağlar.

Turnuva süreci boyunca STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) dolu bir zaman geçiren #25582 numaralı EsRobotik takımımız "INNOVATE AWARD" TÜRKİYE 2'NCİLİĞİ başarısını elde ettiler. Aynı zamanda 201 puan ile Türkiye'de düzenlenen turnuvalardaki en yüksek skorlardan birini yapan takımımız bizleri ve şehrimizi gururlandırdılar.

Innovate Award, yaratıcı bir şekilde düşünen ve tasarımlarını hayata geçirmek için ustalık, yaratıcılık ve mucitliğe sahip bir takımı ödüllendirir. Jüri tarafından değerlendirilen bu ödül, FIRST Tech Challenge oyunundaki belirli bileşenlere yönelik yenilikçi ve yaratıcı bir robot tasarımı çözümüne sahip olan takıma verilmektedir. Bu ödülün unsurları arasında şık tasarım, sağlamlık ve tasarımla ilgili ‘kalıpların dışında’ düşünme yer almaktadır. Takımın mühendislik portföyü, bu ödüle hak kazanmak için parça veya parçaların ve takımın robot tasarımının bir özetini içermelidir. Mühendislik portföyü, takımın tasarım sonucunu nasıl elde ettiğini gösteren teknik içerik örneklerini içermelidir. Robot veya parça montajı yaratıcı, şık ve özgün bir tasarıma sahip olmalıdır.

Turnuva hazırlık ve yarışma süresince özverili çalışmalarından ve TÜRKİYE 2'NCİLİĞİ başarılarından dolayı ortaokul EsRobotik FTC takımı öğrencilerimiz Aybars Kulcanay, Toprak Deniz Tozan, Bartu Sert, Emir Uras Acer ve Halil Efe Sivri'yi, bu turnuvada "Genç Mentor" olarak görev yapan 9. Sınıf öğrencimiz Ali Ekenel'i ve takımımıza rehberlik eden Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Lead Mentorlerimiz Mustafa Kemal Taştekin ve Neşe Çallı'yı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.