ULUSAL VE ULUSLARARASI YARIŞMALARIN ESKİŞEHİR TEMSİLCİSİ ÇAĞDAŞ

Ulusal ve Uluslararası Yarışmaların Eskişehir Temsilcisi Özel Çağdaş Okulları oldu. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde Eskişehir’de düzenlenecek ulusal ve uluslararası yarışmaların başvuru ve sınav merkezi Özel Çağdaş Okulları oldu.

KANGURU MATEMATİK: Uluslararası Kanguru Matematik Derneği 1991 yılında Fransa’da kurulan ve 2023 itibariyle 102 üye ülkesi olan bir matematik derneğidir. Yaratıcı ve orijinal matematik sorularıyla öğrencilerin matematiğe olan ilgisini arttırmayı hedefler. Her yıl mart ayında üye ülkelerin öğrencileri aynı sorularda buluşur.

KANGURU FEN: Her yıl, alanında uzman akademisyenler ve fen bilgisi öğretmenleri tarafından hazırlanan yaratıcı ve orijinal fen bilgisi problemleri vasıtasıyla öğrencilerin fen bilgisine olan ilgisini artırmayı hedefler.  Öğrenciler, katılım ve başarı sertifikası alarak, bunları e-okul sistemine kaydedebilmektedir.

KGL-KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS: KGL Uluslararası Dil Yarışması 35'ten fazla ülkede uygulanan ve hızla büyüyen bir Dil Yarışmasıdır. Öğrencilere diğer ülkelerde akranlarıyla iletişime geçme ve uluslararası sertifikalar edinme fırsatı sunar. 3 aşamalı olan yarışmanın ilk 2 aşaması okulumuzda yapılacaktır. 3. aşama olan Final Sınavı ise her yıl farklı bir Avrupa ülkesinde yapılır.

BİLGE KUNDUZ BEBRAS: Bilgisayar bilimini ve bilgi işlemsel düşünmeyi her yaştan her yaştan öğrenciye öğretmek amacıyla oluşturulmuş, bu konudaki farkındalıkları arttırırken eğlenmeyi de önemseyen uluslararası bir etkinliktir. Bilgi işlemsel düşünme, genel olarak bilgisayar programı yazmak için gereken problem çözme becerilerinin ve tekniklerinin kullanımıdır. Bu teknikler arasında görevleri parçalara bölerek çözme, algoritma tasarımı, desen tanıma, desen genelleme ve soyutlama gibi beceriler yer almaktadır.

COPERNICUS MATEMATİK ve BİLİM OLİMPİYATLARI: Copernicus  Olimpiyatları, öğrencilerimizin geleceğini şekillendirmede matematiğin, bilimin  önemli rolünü kabul ediyor. Amacımız bu alanlara  yönelik derin bir takdir geliştirmek ve öğrencileri problem çözme becerileri, mantıksal akıl yürütme ve yaratıcılıkla güçlendirmektir.  Amerika’nın organize ettiği bu yarışma ile  öğrencilerin eleştirel düşünmelerini, problem çözme becerilerini ve yenilikçiliklerini daha da geliştirmektir. Yarışmanın finali Amerika’da gerçekleşir

WMI – WORLD MATHEMATICS INVITATIONAL: WMI, Tayvan tarafından organize edilen uluslararası  matematik yarışmasıdır.

Matematiğe teşvik etmek ve yaygınlaştırmak için çaba sarf eden tüm kurum ve kuruluşları bir araya getirmeyi hedefler. Öğrenciler ülkelerini temsil eder ve diğer ülkelerden matematiği seven öğrencilerle etkileşim kurma ve farklı kültürleri tanıma fırsatı yakalar. Yarışmanın finali temmuz ayında bir Asya ülkesinde gerçekleşir.

Yarışmanın Türkiye temsilcisi: Esra Çelik

TÜRKİYE MATEMATİK-BİLİM-ZEKA LİGİ SIGMA OLİMPİYATLARI: Öğrencilerin, yaratıcı  sorularla, tüm dünyadaki· matematik ve bilim  sever öğrencilerle yarıştığı, yarışırken becerilerini geliştirdiği ve uluslararası arenada takım olarak kendilerine yer edindiği, matematiği, bilimi  sevdiren bir organizasyondur.

OCTOPUS YENİ NESİL YARIŞMA: Octopus – Yeni Nesil Yarışma, tüm Türkiye genelinde yılda iki defa düzenlenen, ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlık amaçlı yapılan ödüllü bir yarışmadır.

CSI EDUCATION: Uluslararası STEM etkinliği. Proje çalışması yoluyla öğrenciler arasındaki etkileşimi geliştirerek takım çalışması, problem çözme ve sunum yeteneklerini geliştirir. 20 haftalık eğitimlerini tamamlayan takımlar Nisan ayında ulusal turnuvaya katılma hakkı elde eder.

INTERNATIONAL STEM OLYMPIAD MATHEMATICS CODING SCIENCE: STEM'i geleneksel bilim ve matematik eğitiminden ayıran şey, öğretme ve öğrencilere bilimsel yöntemlerin günlük hayata nasıl uygulanabileceğini göstermenin bir karışımıdır. Öğrencilere hesaplamalı düşünmeyi öğretmeyi amaçlar ve problem çözme yoluyla gerçek dünya uygulamalarına odaklanır. Yarışma bu odaktaki öğrencileri bir araya getirir. Final yarışması temmuz ayında bir Avrupa ülkesinde gerçekleşir.