ESBAV

Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı (ESBAV) , 26.01.1979 yılında Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından kurulmuş ve yine onun başkanlığında hala faaliyetlerine devam etmektedir.

Çağdaş bir Türkiye için en temel ihtiyaçlar olan eğitim, sağlık ve bilimsel araştırmalar alanında çalışma yapan kuruluşları ve yetenekli kişilerin çalışmalarını teşvik etmek, desteklemek; bu tür çalışmaları bizzat başlatmak, yürütmek ve yaymak amacıyla kurulan ESBAV; bilimsel, ekonomik, kültürel ve sosyal hizmetlerin geliştirilip, yayılması için de gerekli görülebilecek her türlü girişim ve tasarrufta bulunmaktadır.

Vakıf bünyesinde Özel Çağdaş Anaokulu, Özel Çağdaş İlkokulu, Özel Çağdaş Ortaokulu, Özel Çağdaş Fen Lisesi ve Özel Çağdaş Anadolu Lisesi kurulmuş olup Eskişehir’de faaliyetlerine devam etmektedir. Şehrimizin eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olan vakfımıza bağlı tüm kademelerde, paylaşımcı, yaşadığı topluma ve dünyaya saygılı, kendine güvenen, ne istediğini bilen öğrenciler yetiştirirken teknolojiyi de yetkin bir şekilde kullanarak üstün nitelikli eğitim hizmetlerini yaygınlaştırmaya devam etmektedir. Ayrıca Vakfımız her yıl eğitim alanında burslar vermektedir.