İlkokul Müdürümüzden

Sevgili Çağdaş Ailesi,

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; “ Eğitimdir ki bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir ulusu kölelik ve yoksulluğa terk eder “ sözünden hareketle eğitimin toplum hayatındaki öneminin son derece farkındayız. Kurulduğumuz günden bu yana, eğitimimizi, her anlayışın ilgi odağı haline getirerek tüm veli ve öğrencilerimizin beyinlerine ve yüreklerine giden bir yol haline getirdik. Biliyoruz ki sadece eğitimle toplumu şekillendirebilir, bireyleri yetiştirebilir; değişimin ve yenileşmenin kapılarını aralayabiliriz.

Yaşamdaki en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız, ilk okulla birlikte, ilk defa toplumsal bir kuruma ayak basmanın heyecanını taşırlar.Bizler de bu heyecanı, kıymetli yavrumuzla birlikte taşıyor olmaktan büyük mutluluk duyarız.Okulda bulunduğu sürece amacımız, tüm yaşamı boyunca ona gerekli olacak her türlü bilgi ve beceriyi kazanmasını sağlamaktır. Ayrıca bundan sonra katılacağı tüm toplumlara en iyi şekilde uyum sağlaması için gerekli olan tüm sosyalleşme becerilerini kazandırmak ilk görevimizdir.Tüm bu tohumların ilköğretim sürecinde atıldığının bilinciyle hareket ediyoruz.

Öğrencilerimizin bilişsel becerilerini ve zihnin gücünü bir refleks gibi kullanması, akıl yürütmenin, sorgulamanın ve deneyler aracılığıyla uygulama yapmanın önemi bu dönemdeki eğitimle gelişir. Birey bu yaşlarda gelecekle ilgili hayaller kurarken daha özgürce hareket eder. Bilginin kaynağına ulaşmak için daha meraklı, sabırsız, korkusuz ve daha samimidir. Bizler de böyle bir süreçte çocuğunuzun yanında olduğumuz ve onun tüm bu çabalarını en iyi şekilde sonuçlandırdığımız için onun unutulmazları arasında yer alırız.Okulumuzu ve kendimizi de bu görevi başarıyla yerine getirmek için daima hazırlarız ve bunu değişmeyen bir idealle yaparız.

Tüm öğrencilerimizin Atatürk ilke ve inkılaplarını yaşam kılavuzu haline getirip tüm yaşamı boyunca buna uygun hareket etmelerini ; anadilini mükemmel bir şekilde kullanıp, en az bir yabancı dili ileri düzeyde öğrenmelerini; her yönüyle tanınabilen öğrenciler olarak yetişmelerini; kendilerini geliştirip, başarıyı yakalayabilecekleri inancıyla okulda bir aile ortamının sıcaklığını yaşatmayı ; düşünsel ve sanatsal becerilerini geliştirebilecek bir eğitim ortamı sağlamayı ; araştırmacı, sorgulayıcı, insana ve çevreye saygılı, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmeyi ; her öğrenci özel ve biriciktir anlayışıyla, öğrencilerimizin kendilerini tanımalarına, yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmayı hedeflemekteyiz.

Bizler Çağdaş eğitimciler olarak Çağdaş bireyler yetiştirmek için geçmişte olduğu gibi bugün de hazırız. Bizleri her yanı çiçeklerle süslenmiş bir yuva yapan güveniniz ve anlayışınıza sonsuz teşekkürle...

NESLİHAN SAĞNAK