Prof. Dr. YILMAZ BÜYÜKERŞEN

Özel Çağdaş Okulları , şehrimize her yönüyle yeni bir şehre kazandırarak şehrin imajını uluslararası anlamda yükselten bir lider olan Anadolu Üniversitesi eski Rektörü ve hala Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından kurulmuştur.

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 8 Kasım 1937 tarihinde Eskişehir’de dünyaya geldi. Lise öğrenimini Eskişehir Atatürk Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1962 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin ilk mezunlarından oldu. Aynı yıl Akademi Maliye Kürsüsü’nde asistan olarak görev aldı.

1966 yılında Doktor, 1968 yılında Doçent, 1973 yılında Profesör unvanını alan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 1976 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Başkanlığına seçildi.

Akademi’de kurduğu TV verici istasyonu ile siyah-beyaz yayın yapan eğitim stüdyolarını oluşturdu. Böylece Türkiye’de ilk olma özelliği gösteren renkli TV sistemini de şehrimizde ilk kuran kişi oldu.

1973 yılında eğitimi daha yaygın bir hale getirmek için hazırladığı “Türkiye İçin Açık Öğretim Modeli” projesi ile “Açıköğretim Fakültesi”oluşturuldu.

1982 yılında Anadolu Üniversitesi Rektürlüğüne getirilen Yılmaz Büyükerşen, 1987 yılında ikinci kez Rektörlüğe atandı.

Akademi Başkanlığı sırasında, öğrencilerin kültürel donanımları için kurduğu atölye, stüdyo ve kulüplerde, heykel, grafik, resim, müzik, folklor, film ve fotoğraf çalışmalarına bizzat katılan ve bu çalışmaları yöneten Yılmaz Büyükerşen, Türkiye'nin ilk "Sinema ve Televizyon Okulu'nun kuruluşunu da Eskişehir'de gerçekleştirdi.

18 Nisan 1999 seçimlerinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen; 2004, 2009 , 2014 ve 2019 seçimlerinde de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir ve halen bu görevi yerine getirmektedir.

Prof. Dr.Yılmaz Büyükerşen yeni kültür ve sanat merkezlerinin açılması, yeni müzelerin kurulması, orkestra ve tiyatro gibi kurumların oluşturulması, tarihî yapıların korunması ve yaşatılması, şehrin çeşitli yerlerinde bölge parklarının oluşturulması ve Porsuk Çayı’nın çevre düzenlemelerinin yapılması gibi projeleri ve daha birçok projeyi Eskişehir’de hayata geçirmiştir.

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Rektör olarak görev aldığı dönemde pek çok fakülte, yüksekokul, enstitü ve araştırma merkezinin kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Aynı şekilde çeşitli vakıflarda Kurucu, Başkan ve Üye sıfatları ile yer almıştır. Yılmaz Büyükerşen Türkiye’de ilk olan projelere imza atmış, yaptığı çalışmalarla pek çok nişan ve ödüle layık görülmüştür.

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen evli; iki çocuk ve iki torun sahibidir.