Tarihçe

Anasınıfından lise son sınıfa kadar tüm öğrencilerinin kendine güvenen , yardımsever , işbirlikçi , sorumluluk sahibi, iletişim becerileri yüksek , araştıran , okuyan , sorgulayan , doğa ile barışık , geçmişine bağlı , milli ve manevi değerlerine saygılı , teknoloji ile dost ve her şeyden önce ahlaklı birer vatandaş olmalarını amaçlayan Çağdaş Okulları, Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı’nın (ESBAV) bir kuruluşu olarak eski Anadolu Üniversitesi Rektörü ve halen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam eden Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından 02.10.1992 tarihinde kurulmuştur. Lise kademesi ise 2019 yılından itibaren Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı bünyesinde eğitim-öğretim alanındaki varlığını sürdürmektedir.

Türk Milli Eğitimi Temel Kanunu çerçevesinde, örnek bir kurum oluşturmak üzere kurulan ve ilk binası Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi içinde yer alan Çağdaş Okulları 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan yeni kampüs binasına taşınmıştır. 2019 -2020 Eğitim yılında aynı kampüste lise binasıyla hizmete başlamış ve aynı kampüste eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.