- FIRST®️ LEGO®️ LEAGUE EXPLORE FESTİVALİNDE ÖZEL ÇAĞDAŞ OKULLARINA ÖDÜL! - 18.05.22

Bilim Kahramanları Buluşuyor – First Lego League Explore Festivaline katılan “Creative Minds” ilkokul robotik takımlarımız, bu senenin sezon teması olan “CARGO CONNECT” için geliştirdikleri projelerini Bilim Kahramanları Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen festivalde sergilediler.

Öğrencilerimiz 6 aylık bir süreç içerisinde “Lego WeDo” ile kodlama derslerine katıldılar. Bu süreçte projelerini geliştirdiler. Kargo taşımacılığı üzerine araştırmalar yapan öğrencilerimiz, inşa ettikleri ve kodlarını hazırladıkları projelerinin sunumunu katılımcılara ve jüri üyelerine hem projeleri üzerinden hem de hazırladıkları anlat bana posterleri üzerinden de hazırlayan öğrencilerimiz başarılı bir şekilde yaptılar.

Bu çalışmaları ile paketlerin nasıl gruplandığını ve taşındığını, hedeflerine nasıl teslim edildiğini öğrenen minik bilim kahramanları, tasarımcılar ve mühendisler gibi düşünerek gözlem, sorgulama ve bilgi toplama becerilerini geliştirdiler.

Çeşitli etkinliklerin de düzenlendiği festivalde “Creative Minds” ilkokul robotik takımımız jüri değerlendirmeleri sonrası “Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler” ödülünü kazandı. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.