- ANA SINIFINDA KODLAMA - 16.01.23

Kodlama öğrenmek çocuklarımıza; sistematik düşünmeyi, problem çözebilmeyi, olaylar arasındaki ilişkileri görmeyi, takım çalışmasını, yaratıcı düşünebilmeyi, algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi, evrenimizde hızlı değişen dünyayı anlamayı, yeni fikirler keşfetmeyi, becerilerimizi ve yeteneklerimizi geliştirmeyi öğretir.

Çağdaş Okulları olarak kodlama eğitiminde fark yaratmaya küçük yaşlarda başlıyoruz. Algoritma ve problem çözme mantığının robot etkinlikleri ile öğretilmesi, elektrik elektronik bilgisi ve basit devrelerin kurulumu, makey makey etkinlikleri, Lego ile kodlama, yarı kodlama etkinlikleri, temel bilgisayar becerilerinin kazandırılması. Bireysel ve takım çalışmaları ile yapılan derslerimizde eğlenerek öğreniyoruz.