- 10. ÇAĞDAŞ KAYAK KAMPI - 22.03.23

Çağdaş Kolejliler Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen 10. Çağdaş Kayak Kampımız, 5-8 Mart tarihleri arasında Erzurum Palandöken Polat Otel’de gerçekleştirildi. Katılımcıların büyük çoğunluğunu Özel Çağdaş Okulları öğrencilerinin oluşturduğu, velilerin de katılımı ile birlikte 130 kişiden oluşan kayak kampında Milli kayak hocalarının verdiği kayak dersleri büyük bir heyecanla başladı.

Kampın ilk günü hava şartları nedeniyle piste çıkamayan çocuklarımız için kayak hocalarından Suat Soyak, velilerimize uygulanacak olan alternatif program ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Programın ilk günü çocuklarımızla, onlara farklı branşları tanıtmak ve deneyim kazandırmak amacıyla Erzurum’da bulunan Curling Salonu’na gittik, orada Milli takımın antrenmanını izleme fırsatı da buldular. Curling pistinde Milli Takım antrenörü tarafından kısa bir tanıtımın yapılarak, adımlama ve atış çalışmasını deneyimleme fırsatı yakalayan öğrencilerimiz, Dünya Şampiyonası’na katılacak olan Kadın Curling   Milli Takım ile hatıra fotoğrafının ardından, salondan ayrıldılar.

Sonrasında Buz Pateni pistine geçen öğrencilerimiz, pistte durma, ilerleme ile kayak hocaları ile buzda kaymanın keyfini yaşayarak eğlenceli vakit geçirdiler.

Otele geldiklerinde ise, öğrencilerimizin kayak sporu bilgilerini pekiştirmeye yönelik çalışmalarla birlikte el becerilerini de geliştiren sanat etkinliklerine yer verildi.

Programın 2. ve 3. günü hava şartlarının normale dönmesi ile sabah ve öğleden sonra yapılan yoğun kayak dersi programlarının yanı sıra, 2.gün akşam programında öğrencilere hazırlanan parkurlarla Survivor etkinliği yapıldı.

3. gün akşamı veli ve öğrencilerimizin katılımıyla madalya, sertifika ve plaket töreni düzenlendi.

Açılış konuşmasını ve sunumunu Ortaokul Müdür Yardımcımız Ayşegül Mühürhancı Dal'ın yaptığı törende, Çağdaş Kolejliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Doç.Dr. Yavuz Tuna konuşmasında kayak kampına katılan sporcularımızın özveri ile programı takip ettiklerini ve ilk kez kayak sporu ile tanışan çocuklarımıza da kayak kamplarının önemi üzerine vurgu yaptı. Ayrıca kulüp bünyesinde bu yıl ilk kez Kiteboard Gelişim Kampı düzenlendiğini ve bu yıl için de gerçekleşmesi planlandığını belirtirken, Kayak ve Kiteboard kamplarının hazırlanmasında emeği geçen ekibe ayrıca teşekkürlerini iletti. Kiteboard Gelişim kampının tanıtım videosunun ardından, kayak kampına ilk kez tek başına katılan öğrencilerimizden Umay İnan’a göstermiş olduğu özgüven ve başarılarından dolayı hazırlanan plaketini, takdim etti.

Kayak hocalarının plaketlerini Çağdaş Kolejliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Doç.Dr. Yavuz Tuna ve Çağdaş Kolejliler Yönetim Kurulu üyeleri Murat İlker Çelik, Özgür Demirdaş ve Levent Özkoçak takdim etti. Sertifika ve madalyalarını kayak hocalarından alan öğrencilerin mutluluğu ve heyecanı görülmeye değerdi. Kayak hocalarından Suat Soyak, verimli geçen kamp programının değerlendirmesini yaparak organizasyonda emeği geçen tüm ekibe teşekkürlerini iletti.

10. Kamp için özel olarak hazırlanan, öğrencilerin ve hocaların fotoğraflarının yer aldığı ‘10.Kamp Çağdaş Kayak Kampı Hatırası’ görseli öğrencilerimiz tarafından boyanarak tören alanında yerini aldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması yapılarak, okulumuzun seramik atölyesinde öğrencilerimizle birlikte hazırlanan seramik hediyeler velilere takdim edildi.

Tören sonunda ise her sene geleneksel olarak hazırlanan ve 10.kampımıza özel velimiz Yasemin Kaya tarafından tasarlanan pastamızın kesimini kamp organizasyon ekibi ile kayak hocaları ve öğrencilerimiz yaptı.

Kampın son günü öğrencilerimiz piste kapı geçişi çalışmaları yaptılar. Toplu fotoğraf çekiminin ardından, öğrenci ve velilerimizin memnuniyeti ile bir sonraki kamplarda görüşmek üzere otelden ayrılan ekiple birlikte kampımız sona erdi.

Kampımıza destek veren kayak hocalarına, katılım sağlayan velilerimize, öğrencilerimize ve organizasyonda emeği geçen ekibe teşekkür ederiz.