- MİNİK BİLİM KAHRAMANLARIMIZ FIRST®️ LEGO®️ LEAGUE EXPLORE FESTİVALİNDEN ÖDÜLLERLE DÖNÜYOR! - 03.04.23

Bilim Kahramanları Buluşuyor – FIRST®? LEGO®? LEAGUE Explore Festivaline katılan “Creative Minds” ve “Talented Touches” isimli ilkokul robotik takımlarımız, bu senenin sezon teması olan “SUPER POWERED” için geliştirdikleri projelerini Bilim Kahramanları Derneği tarafından 01.04.2023 tarihinde Ankara Özel Büyük İlkokulu'nda düzenlenen festivalde sergilediler.

Öğrencilerimiz 6 aylık bir çalışma süreci içerisinde “Lego WeDo” ile kodlama derslerine katılarak projelerini geliştirdiler. Yenilenebilir enerji üzerine araştırmalar yapan öğrencilerimiz güneş, rüzgâr ve su gibi doğal kaynaklardan elde edilen yeşil enerji kullanarak, Dünyamızı nasıl daha yaşanabilir bir gezegen haline getirebiliriz düşüncesi ile çözüm üreterek inşa ettikleri ve kodlarını hazırladıkları projelerinin sunumunu katılımcılara ve jüri üyelerine başarılı bir şekilde yaptılar.

Her yıl belirlenen farklı bir tema ile Dünya genelinde düzenlenen festivallerde minik bilim kahramanları, yaptıkları çalışmalar ile tasarımcılar ve mühendisler gibi düşünerek gözlem yapma, sorgulama, araştırma ve problem çözme becerilerini geliştiriyorlar.

Eğlenceli STEM etkinliklerinin de düzenlendiği festivalde jüri değerlendirmeleri sonrası “Creative Minds” takımımız "Hayallerimiz ve Fikirlerimiz Posterde" ödülü, “Talented Touches” takımımız ise "Kaşifler Bir Arada" ödülünün sahibi oldu.

Tüm hazırlık ve festival sürecinde emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.