- ULUSLARARASI VEX ROBOTICS TURNUVASI'NDA "DESIGN" ŞAMPİYONU ÇAĞDAŞ! - 15.01.24

Dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren VEX Robotics Turnuvası'nın 4 farklı ülkeden ortaokul ve lise olmak üzere toplam 100 takımın katılım sağladığı Uluslararası VEX Robotics turnuvası 13- 14 Ocak 2024 tarihlerinde Bağcılar Belediyesi, Teknotürk ve Eğitimde İnovasyon Derneği ortaklığı ile İstanbul Bağcılar Göztepe Spor Kompleksi'nde gerçekleşti.

Öğrencilerimize, Bilişim Teknolojileri öğretmenlerimiz Mustafa Kemal Taştekin ve Neşe Çallı'nın rehberlik ettiği robotik turnuvası çok heyecanlı ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Turnuvaya katılan takımlar, haftalar süren çalışma sürelerince ortaokulda “Full Volume” ve lisede “Over Under” temalarına uygun robotlarını tasarlayıp, kodlarını yazarak bu senenin temasına göre sahadaki taktiklerini belirleyip antrenmanlarını sürdürmelerinin yanı sıra mühendislik defteri hazırlayarak jüri görüşmelerine de hazırlıklar yaptılar.

Turnuvada çekişmeli geçen sıralama maçları ile beraber otonom becerileri, robot becerileri ve jüri görüşmelerine de katılan öğrencilerimiz özveri ile mücadele ederek takım çalışması, problem çözme ve mühendislik becerileri anlamında çok önemli kazanımlar elde ederken, jüri değerlendirmeleri sonrası ödül törenine geçilen turnuvada Ortaokul “ÇeViK” robotik takımımız "DESIGN" kategorisinde şampiyon olarak bizleri gururlandırdı.

Özel Çağdaş Okulları olarak katıldığımız turnuvanın hazırlık süreçlerinde ve turnuva boyunca emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.