- AMERİKA'DA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİLER - 25.01.24

Teknolojinin ilerlediği ve yapay zekanın geliştiği bu modern günümüzde, öğrencilerimiz arasında bilim kavramlarını geliştirmeye devam etmek önemlidir. Eleştirel düşünmelerini, problem çözme becerilerini ve yenilikçiliklerini daha da geliştirmek ve uluslararası platformda temsil edebilmek için doğru araçları kullanmak gerekir. Bu hedefler doğrultusunda Çağdaş Okulları olarak dahil olduğumuz Copernicus Bilim Olimpiyatları, 25 ülkenin temsilci olduğu ve Amerika’da organize edilen uluslararası bir bilim yarışmasıdır. Ekim ayında temsilci ülkelerden binlerce öğrenci yarışmanın ilk aşamasına katıldı. İlk aşama sonuçlarına göre final sınavına davet edilen öğrenciler oldu.  8-14 Ocak tarihlerinde Houston’da Rice Üniversitesi iş birliği ile organize edilen Copernicus Dünya Finalinde öğrencilerimizden Bulut Çakır “Fizik ve Astronomi” alanında, Yusuf Rüzgar Karamanlı “Doğa Bilimleri” alanında yarıştılar. Öğrencilerimiz bir hafta süren organizasyonda 25 ülkeden gelen akranları ile kültürel paylaşımlarda bulunup, İngilizce dil becerilerini de göstererek ortak atölyeler yaptılar. Houston’da “Doğa Bilimleri Müzesi ve NASA ziyaretleri ile tarifsiz deneyimler yaşadılar.

Yarışmada ülkemizi temsil eden ilk ve tek takımın Çağdaş öğrencileri olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Bu kıymetli temsilin yanı sıra öğrencimiz Yusuf Rüzgar Karamanlı onur sertifikası, Bulut Çakır ise bronz madalya almalarının haberi ile binlerce kilometre öteden bizleri coşturdular.

Öğrencilerimize emek veren tüm öğretmenlerimize, ailelere ve yarışmanın supervisoru olarak süreci yöneten Müdür Yardımcımız Esra Çelik’e teşekkür ederiz.