- 5. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZDEN EŞİT MASALLAR TİYATROSU - 25.03.24

Çocukken çok masal dinledik. Aslında fark etmeden eşitlikçi olmayan roller biçtik. Sindirella hep acılar çekti, tek kurtuluş yolu kendini prense beğendirmekti. Kırmızı Başlıklı Kız, çok saftı kurda inandı, kurt onu bir lokmada midesine attı.

Peki başka masallar mümkün olamaz mı? Bir ülkede zeki, gözü kara prensesler ve tıpkı onlar gibi cesur, iyi kalpli prensler yaşayamaz mı? Prensesler hep prenslerini beklemek zorunda mı? Ya da prenslerin tek görevi prensesleri kurtarmak mı? Bu rolleri değiştirirsek, toplumdaki roller de değişir. Çünkü kadın- erkek eşitliği kavramı, küçük yaşta gelişir. Biz eşit bir geleceğe inanıyoruz.

Bu düşüncelerle 5. Sınıf Yaratıcı Drama Kulübü öğrencilerimiz "Eşit Masallar" isimli oyunu canlandırdı. Pamuk Kalpli Prens ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız, Sindirella ve Kurbağa Prens masallarını; toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine göre uyarlayarak sahneleyen tüm öğrencilerimize ve oyunun hazırlanmasında büyük emek veren öğretmenimiz Ayşe Topçu'ya teşekkürlerimizi sunarız.