- STEM OLİMPİYATLARINA KİTLESEL KATILIM, KİTLESEL BAŞARI - 25.03.24

Almanya Main Team Organizasyon tarafından düzenlenen matematik, fen ve kodlama kategorilerinde 120’den fazla ülkeden 20 binin üzerinde öğrencinin katıldığı yarışmalarda Çağdaş Okulları olarak yerimizi aldık. Tüm okuldan yaklaşık 200 katılımın olduğu yarışma sonuçları bizi gururlandırdı.

Okulumuzda gerçekleşen törende; her kategoriden final sınavı sonuçlarına göre altın, gümüş ve bronz sertifika alan öğrencilerimiz ile dünya genelinde yüzde 10’luk dilimde yer alarak madalya almaya hak kazanan Arda Kapanoğlu, Rüzgar Odabaşı, Yusuf Rüzgar Karamanlı, Ada Su Uslu, Aras Rıza Atak, Göktuğ Ege Canbaz, Ömer Selim Diltemiz ve Cevahir Akdeniz madalya ve sertifikalarını aldı. Ocak ayında Copernicus bilim kategorisinde Amerika’da ülkemizi temsil eden Bulut Çakır ve Yusuf Rüzgar Karamanlı madalyalarını aldı.

Ayrıca final sınavından sonra dünya genelinde ilk 10’a giren öğrencilerimiz Best Of the Best (BOB) yarışmasına katıldılar. 20 Mart tarihinde açıklanan BOB sonuçlarına göre; Bilim alanında 6. Sınıf öğrencimiz Ada Su Uslu ve 12. Sınıf öğrencimiz Cevahir Akdeniz Dünya Birincisi; Teknoloji ve Mühendislik alanında 7. Sınıf öğrencimiz Ömer Selim Diltemiz Dünya Üçüncüsü oldu.

Yarışmalara katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.