Rehberlik

Ortaokul rehberlik çalışmalarında öncelikli amacımız bireyin kendini gerçekleştirmesine yardımcı olmaktır. Öğrencilerimizin karşılaştıkları problemleri çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, iletişim kurabilen, uyumlu, çevresine duyarlı, mutlu, saygılı, sağlıklı ve yaratıcı bireyler yetiştirmek için Ortaokul Rehberlik Birimi olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

İlkokulda olduğu gibi ortaokulda da oryantasyon, tanıma, izleme ve psikolojik danışma hizmetlerini öğrencilerimize sunmaktayız. Öğrencilerimizi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi'nin işleyişi ile ilgili bilgilendirmekte ve bu ortamda rahat bir paylaşım yapabilecekleri sıcaklığı hissetmelerini sağlamaktayız. Bireysel ve grup rehberlik çalışmaları yapılarak öğrencilerimizi tanıma ve izleme etkinliklerini yürütmekteyiz.

İlkelerimiz:

Gizlilik

Gönüllülük

Süreklilik

Kişi haklarına saygı

Güven

Bireyin değerliliği

Bireyin özerkliği

İşbirliği

Rehberlik Birimi'miz bu ilkeler doğrultusunda çağdaş rehberlik modellerinden yararlanmakta, toplumun ve okulumuzun ihtiyaçlarına göre planlı bir şekilde çalışmakta ve öğrenci merkezli bir anlayışla en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçlamaktadır.